Leren

Wil je weten hoe het Beleidskompas werkt en hoe je het kunt toepassen in je werk?
Daarvoor zijn diverse leeractiviteiten beschikbaar. Je vindt ze op deze pagina.

Er is aanbod dat je zelf kunt doornemen op een moment dat het jou uitkomt (het onderdeel Zelfstudie), en cursussen, trainingen en workshops in groepsverband, waarop je kan intekenen.

Zelfstudie

E-learning modules

Cursussen, trainingen en workshops

Het team Beleidskompas organiseert regelmatig kennissessies en workshops. Die zijn bestemd voor de volgende doelgroepen en zij kunnen kosteloos deelnemen:

 • Voor beginnende (beleids)medewerkers
  Werken met het Beleidskompas in de praktijk (in 2 dagdelen)
  Onder begeleiding van een interne docent leer je het Beleidskompas toe te passen op je eigen beleidsdossier. Je ontdekt de toegevoegde waarde, krijgt tools aangereikt en leert van de uitwisseling van ervaringen met andere deelnemers.
 • Voor ervaren (beleids)medewerkers
  Het Beleidskompasspel; voor beleid dat werkt! (in 2 uur)
  Aan de hand van een actuele casus doe je mee in een rollenspel waarin zo goed mogelijk beleid wordt gemaakt. Het Beleidskompas wordt hierbij als hulpmiddel ingezet. Het doel is om samen te komen tot een goed en gedragen advies aan de minister. Vanuit diverse invalshoeken (bijvoorbeeld beleid, uitvoering, financials, bedrijven) komt het advies tot stand en wordt onderling afgestemd.
 • Voor managers
  Op de website van de Algemene Bestuursdienst is een module Introductie Beleidskompas voor ABD'ers beschikbaar.

Daarnaast is er interdepartementaal leeraanbod over beleid maken, onder andere bij:

Ook worden er bij de meeste departementen regelmatig cursussen aangeboden, door of via het departementale Beleidskompas expertiseteam. Zie het overzicht kennissessies en workshops Beleidskompas.

Laatst gewijzigd op: 5-3-2024