Partners in beleid

Voor het maken van beleid en wet- en regelgeving zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Op deze site tref je ondersteuning voor de beleidsvoorbereiding in de vorm van het Beleidskompas. Ook buiten de KCBR-omgeving bestaan hulpmiddelen en instrumenten die je kunnen helpen. Hieronder tref je enkele hulpmiddelen van onze partners.

Inhoudsopgave

Gids ambtelijk vakmanschap

De Gids Ambtelijk Vakmanschap van de Netwerkacademie Grenzeloos Samenwerken is een hulpmiddel dat je bij iedere fase van de beleidsvoorbereiding kunt betrekken om te reflecteren hoe je met een vraagstuk om kunt gaan. Waar wil je als beleidsambtenaar voor staan en op welke wijze geef je vorm aan de ontwikkeling van het beleid? Zodat uiteindelijk alle betrokkenen zich hier op de beoogde manier voor kunnen inzetten.

De gids biedt gemeenschappelijke waarden en principes die een leidraad vormen in ons werk en het werken vanuit de principes van de gids geeft legitimiteit aan ons professioneel handelen. Je vindt hier achtergrondinformatie en je  kunt aan de hand van voorbeelden zien hoe collega’s hebben gehandeld in een kritische situatie.  

Terug naar boven

DOEboek Opgavegericht Samenwerken

Het DOEboek Opgavegericht Samenwerken van het Programma Grenzeloos Samenwerken is een verzameling van theorie, praktijkvoorbeelden en werkvormen om jou te helpen zelf aan de slag te gaan met opgavegericht werken. Werk jij zelf aan een opgave of wil je meer weten over opgavegericht werken en wat daarbij komt kijken? Dan ben jij bij dit DOEboek aan het juiste adres. Het boek is een gereedschapskist met praktische voorbeelden en handigheden om jou te helpen van #hoedan naar #doedan te gaan bij het werken aan maatschappelijke opgaven. Download het boek direct of vraag een papieren versie aan

Terug naar boven

Toolbox Beleidsevaluaties

De Toolbox Beleidsevaluaties helpt beleidsmedewerkers, evaluatiecoördinatoren, beleidsonderzoekers en andere belangstellenden bij het opzetten en uitvoeren van een goede evaluatie van een beleid, programma of project. De toolbox deelt het evaluatieproces op in vijf stappen die je kunt doorlopen om een beleidsevaluatie uit te (laten) voeren. Elke stap verwijst naar concrete 'tools' (evaluatie- en dataverzamelingsmethoden) en voorbeelden van evaluaties.

Terug naar boven

Laatst gewijzigd op: 19-3-2024