Trias-symposium bij de Hoge Raad

Trefwoord(en):

Welkom in een wereld vol onbegrensde mogelijkheden, waar de reis net zo opwindend is als de bestemming, en waar elk moment een kans is om jouw stempel te drukken op het doek van het bestaan.

Op woensdag 5 juni opent de Hoge Raad zijn deuren voor het jaarlijkse Trias-symposium, een ontmoeting tussen mensen die werkzaam zijn in de rechtspraak, de wetgevende macht of de uitvoerende macht èn burgers van Nederland.

Dit jaar spreken we met elkaar over de vraag: wat kan de rechtsstaat voor de burger betekenen? Drie sprekers behandelen dit onderwerp. Tof Thissen, oud-directeur van UWV WERKBEDRIJF en nu voorzitter van de oudercommissie Kindertoeslagen, bespreekt het perspectief van de hulpzoekende burger en wat de overheid kan doen. Will Tiemeijer schreef mee aan het onderzoek Grip van de WRR, over de vraag hoe de burger grip kan krijgen op zijn leven. Na deze verhalen gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Bij dit gesprek zal ook de landsadvocaat Reimer Veldhuis aansluiten.

Het symposium is toegankelijk voor iedereen die werkt voor de rechtsstaat of die erin geïnteresseerd is zoals leraren, leerlingen, wetgevingsjuristen, medewerkers van uitvoeringsorganisaties, rechters en advocaten.

Aanmelden

Stuur een mail aan Maartje van den Bergh via M.vandenBergh@hogeraad.nl 

Voorzie uw email van uw voor- en achternaam

Legitimatie bij binnenkomst is verplicht, vergeet daarom niet uw paspoort/ID-bewijs mee te nemen.

Vol is vol!