Training Constructief voorzitten en vergaderen

Startdatum

14 mei 2024

Doelgroep

Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen

Leerlijn

Vaardigheidstrainingen

Omschrijving

Optimaal rendement halen uit vergaderingen?

Op welke manier kun je constructief bijdragen aan jouw vergadering en deze succesvol laten zijn? Je kunt als vergaderdeelnemer en voorzitter het verschil maken door op het juiste moment passende technieken en interventies in te zetten. In deze training oefen je met praktische vergadertechnieken op basis van je eigen bestaande vergaderagenda.

Je leert als voorzitter hoe je het vergaderproces kunt sturen door onder andere een slimmere opbouw van de agenda, het doeltreffend aankondigen en bewaken van agendapunten, het tijdig ingrijpen en correct afsluiten.

Als vergaderdeelnemer leer je hoe je kunt bijdragen aan een vlot en efficiënt vergaderproces. Je leert alert te reageren op de voorgestelde agenda, bij afdwalen van het eigenlijke onderwerp en bij het ontbreken van duidelijke acties of conclusies. Ook leer je als deelnemer hoe je de voorzitter en overige deelnemers subtiel kunt ondersteunen.

Op dag 2 oefenen we het bijsturen of vriendelijk afkappen van deelnemers, effectieve vergaderwerkvormen en agendapunten goed afsluiten. Onontbeerlijke kennis bij elke vergadering en overleg!

Resultaat

Na afloop van deze training kun je als voorzitter en als deelnemer in elke vergadering een positieve en constructieve bijdrage leveren omdat je veelvoorkomende vergadervalkuilen herkent en daar handig op in kunt spelen.

Programma en dagdelen

  • Dinsdag 14 mei 2024 10:00 - 17:00 
  • Donderdag 6 juni 2024 10:00 - 13:00 

Docent

  • mr. A. (Arthur) Noordhuis
    Trainer
    Nederlands Debat Instituu

Prijs

€ 900,-

Puntenstelsel

9 punten

Inschrijven

U kunt zich inschrijven op de website van de Academie voor Wetgeving/Academie voor Overheidsjuristen.