Zetelverdeler app

Trefwoord(en):
App

De Zetelverdeler app helpt bij het snel en eenvoudig beoordelen of bij stemmingen in de Tweede Kamer en Eerste Kamer een mogelijke meerderheid voor een voorstel behaald wordt.

De app is kosteloos beschikbaar voor download op een iPhone en Android telefoon.

App store     Google Play store
 
Als u in de app stores zoekt op de term 'zetelverdeler', dan verschijnt de app.
Zetelverdeler KCWJ in app store
De app is gemaakt voor een telefoon, maar als u de app wilt installeren op bijvoorbeeld een iPad, dan is dat ook mogelijk. De app store van de iPad toont standaard de apps, die zijn gemaakt voor een iPad. In de app store van een iPad kunt u linksboven wisselen naar ook iPhone apps tonen.

In 6 stappen kunt u makkelijk nagaan of bij een voorstel vermoedelijk sprake zal zijn van een meerderheid van stemmen of hoeveel stemmen u nog nodig heeft.

Zetelverdeler KCWJ app visueel
Tip: Klik op de afbeelding om te vergroten

U start met een keuze voor de Tweede Kamer of Eerste Kamer (1). Vervolgens klikt u de partijen aan die voor een voorstel zouden kunnen stemmen (2). Zodra er sprake van een meerderheid is wijzigt de rode balk (3) naar groen (4). In de app is ook rekening gehouden met de optie 2/3e meerderheid (5). U schakelt eenvoudig van de Tweede Kamer naar de Eerste Kamer met behoud van de eerder aangegeven partijen (6).

Dit is een product van het Kenniscentrum voor beleid en regelgeving (KCBR), voorheen Kenniscentrum Wetgeving en Juridische zaken (KCWJ). Het KCBR is ondergebracht bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, als onderdeel van de Directie Wetgeving en Juridische Zaken.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het KCBR.

Laatst gewijzigd op: 5-11-2021