Dag van de Wetgeving

Het Kenniscentrum voor beleid en regelgeving (KCBR) organiseert elke twee jaar de Dag van de Wetgeving. De volgende Dag vindt plaats op dinsdag 1 oktober 2024.

Dit jaar is het thema 'Samen voor de Rechtsstaat'. Tijdens deze dag zullen we de rol van wetgeving als fundament van de rechtsstaat verkennen en de noodzaak van samenwerking benadrukken. De Dag van de Wetgeving is bedoeld voor wetgevingsjuristen en juristen die werkzaam zijn bij centrale directies binnen de rijksdienst. Er is ook een livestream voor het plenaire programma, zodat collega’s uit andere delen van het Koninkrijk dat gedeelte kunnen bijwonen. Ook is er (beperkt) ruimte voor overige professionals die betrokken zijn bij het vormgeven en handhaven van de rechtsstaat.

Wat kun je verwachten? 

Een interactief programma met plenaire presentaties, panelgesprekken en workshops. De workshops richten zich op cruciale aspecten van de rechtsstaat: samenwerking in uitvoering, de rechtsstatelijke instituties / trias politica en de rechtsstaat in internationale context. Bereid je voor om deel te nemen aan boeiende discussies, diepgaande analyses en het delen van best practices met betrekking tot wetgeving en de rechtsstaat.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met de organisatie van dit evenement via postbusdagvandewetgeving@minszw.nl.

Met vriendelijke groet,
De organisatie Dag van de Wetgeving 

Laatst gewijzigd op: 10-4-2024