Online Introductiesessie basics Beleidskompas: Hoe maak je een probleem- en oorzakenanalyse?

Het Beleidskompas is dé centrale werkwijze voor het maken van beleid bij de Rijksoverheid. Zodra je aan de slag gaat met een maatschappelijke opgave, herziening van bestaand beleid of een nieuw beleidsdossier start je met het Beleidskompas.

Wil je meer weten over het toepassen van het Beleidskompas bij de beleidsvoorbereiding? Het team Beleidskompas organiseert regelmatig kennissessies en workshops

Op maandag 11 maart van 12.00 tot 13.00 uur organiseert het Beleidskompas een online Introductiesessie basics Beleidskompas: Hoe maak je een probleem- en oorzakenanalyse? 

Een gedegen probleemanalyse is essentieel als basis om te komen tot adequate beleidsopties voor de maatschappelijke opgave waar je aan werkt. In deze sessie krijg je praktische handreikingen over hoe je zo’n analyse samen met belanghebbenden kan uitvoeren.

Aanmelden

Je kan je aanmelden via het online inschrijfformulier. Er zijn voor deze bijeenkomst een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In geval van overinschrijving gaan Rijksoverheid medewerkers voor.